Persoonlijke verhalen

Vasa Previa Slachtoffers

Of een kindje nu blijft leven, of sterft, iedere ouder die te maken heeft gehad met vasa previa is in feite een slachtoffer. Een zwangerschap kan wreed verstoord worden door deze diagnose. Angst kan een grote rol spelen gedurende de zwangerschap. En natuurlijk: de nachtmerrie van elke ouder: gezonde kindjes kunnen overlijden.

Als je de diagnose vasa previa hebt gekregen, kan het moeilijk en confronterend zijn om verhalen te lezen en foto’s te bekijken van kindjes die zijn komen te overlijden. Daarom hebben we ervoor gekozen de persoonlijke verhalen van al onze ‘slachtoffers’ te scheiden in een pagina met VP Succesverhalen en een pagina met VP Engeltjes. Zo kun je zelf bewust kiezen wat je gaat lezen.

Vasa previa succesverhalen

Niet elk verhaal van een baby, die vasa previa overleefd heeft, is een succesverhaal. Soms is er blijvend letsel ontstaan door langdurige reanimatie na een spoedkeizersnede. Maar het feit dat zo’n baby’tje het overleefd heeft, is toch een succes te noemen, want we zouden toch niet zonder ze kunnen.

Klik op de knop om de succesverhalen te lezen.

Vasa Previa engeltjes

Vasa previa engeltjes, zo noemen we de baby’s die gestorven zijn als gevolg van vasa previa. Sommige baby’tjes nog in de buik, sommige baby’tjes hebben nog momenten, dagen of weken geleefd, voordat ze aan de gevolgen van vasa previa overleden. Ze zullen altijd in onze herinnering blijven bestaan.

Klik op de knop om naar de Engeltjes pagina te gaan.